Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


diumenge, 24 de febrer del 2013

TALLER DE RELLOTGES DE SOL A L’ESCOLA IPSI


En les XXVIII Jornades Culturals de l’escola IPSI, es varen programar tot un seguit de tallers relacionats amb temes de ciències, tecnologia, humanitats, arts i actualitat, amb una activa participació formativa, externa a l’escola.


El taller de construcció de rellotges de sol, dirigit a alumnes de 1er i 2on d’ESO, es va dur a terme els dies 20, 21 i 22 de febrer, on els nois van poder fer-se el seu propi rellotge de sol amb materials fàcils de trobar i descobrir alhora, que els rellotges de sol no només els podem trobar a les façanes de les masies sinó que en qualsevol superfície es pot projectar, amb l’ajuda de la gnomònica, els moviments al llarg de l’any de la terra al voltant del Sol i com fer la correcta lectura horària  dels rellotges de sol amb l’ajuda d’unes taules.



El traçat de les marques horàries, amb l’ajuda de regles flexibles o la correcta col·locació del gnòmon, per exemple, van permetre als nois poder-se lluir amb els seus treballs i amb una mica de paciència i constància construïren uns magnífics rellotges de pastor i anular, a més a més d’un nocturlabi.




Amb una boleta de metall ens ajudem a l’hora de anivellar el rellotge anular.

Aprofito per agrair a l’escola IPSI que fomenti la divulgació de la gnomònica en les jornades culturals que organitza.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada