Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dimecres, 9 de desembre del 2015

TALLER – RELLOTGES DE SOL A CAN BASTÉ (2)

Ara us mostro algunes de les fotografies preses en el taller “RELLOTGES DE SOL” que vaig dirigir el passat mes d’octubre en el  Centre Cívic Can Basté, dins del cicle d’activitats organitzades pel Grup d'Història de Nou Barris, “20 anys de Can Basté” i “10 anys del Grup d’Història Nou Barris- Can Basté”








Iniciada la sessió amb una breu introducció a la ciència de la Gnomònica i la descripció de diferents tipus de rellotges de sol, mes representatius i d’altres de mes curiosos, varem veure com es llegeix l’hora en els rellotges de sol amb l’ajuda de les pautes i les correccions descrites en el document que es va entregar a cada assistent.



Al tractar-se de dos rellotges de sol de diferent tipus i característiques, es va poder comprovar que marcaven la mateixa hora, tot compartint un mateix gnòmon.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada